Politie PZ-Vlas

Nieuws

12-04-2019

Opgelet voor nepcontroleurs aan de appartementsdeur

De Politiezone VLAS vestigt de aandacht op een recent feit van een poging tot diefstal met list, waarbij een nepcontroleur en zijn kompaan probeerden hun slag te slaan bij een bejaarde dame in Kortrijk.

De feiten speelden zich af op donderdagvoormiddag 11 april 2019, omstreeks 11.00 uur, in een appartementsgebouw in de Oude-Vestingsstraat in Kortrijk. 

Een man belde aan bij de bejaarde dame om te zeggen dat er een waterlek was en dat hij gans het appartement moest controleren. De man ging met het slachtoffer naar de badkamer maar liet de voordeur op een kier staan, waardoor een kompaan het appartement kon betreden. Die tweede man ging naar de slaapkamer, op zoek naar kostbaarheden. Dit werd echter opgemerkt door de bewoonster, waardoor beide personen de vlucht namen zonder buit.

Tips:

  • “Wees steeds alert wanneer iemand aan de deur belt. Indien je niemand verwacht, vraag vooraleer je opendoet waarvoor de persoon aanbelt. Indien je dan de zaak niet vertrouwt, kan je gewoon beslissen om niet open te doen.
  • Elke controleur die aanbelt, moet zich steeds kunnen legitimeren met een officiële badge en in Vlaanderen moet hij of zij je steeds kunnen aanspreken in het Nederlands.
  • Iedereen die verdachte handelingen, personen of voertuigen ziet, kan dit steeds onmiddellijk melden aan de politiezone VLAS via het nummer 1701. Je belt beter een keer te veel dan te weinig.”

Wie getuige was van deze feiten of meer info daarover heeft, kan dit steeds melden via 1701 of via 1701@pzvlas.be.