Politie PZ-Vlas

Nieuws

03-04-2019

5 amokmakers opgepakt in uitgaansbuurt Kortrijk

Op dinsdagavond 2 april, omstreeks 17.40 uur, moest de politiezone Vlas optreden bij schermutselingen in de populaire uitgaansbuurt van de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk.

Bij het vieren van de einde examenperiode zijn politie en gemeenschapswachten altijd preventief aanwezig in 't Straatje. Heel veel volk op een kleine oppervlakte locatie brengt onvermijdelijk de nodige overlast met zich mee. Ook nu was dit het geval.

Toen de politie en de gemeenschapswachten 1 amokmaker uit de drukke Reynaertstraat wilden verwijderen, achtervolgde een grote groep jongeren de politie tijdens deze interventie. Doordat de jongeren, waarvan sommige duidelijk onder invloed waren, de politie tegenwerkten, ontstond een onveilige situatie, waarop beslist werd om politieversterking op te roepen. Daarbij kwamen ook teams van de omliggende politiezones Riho, Gavers, Grensleie en Mira ter plaatse.

Eenmaal de versterking ter plaatse was, werden 2 amokmakers opgepakt en overgebracht naar het commissariaat.

De situatie in de uitgaansbuurt bleef wel gespannen waardoor de politie talrijk ter plaatse bleef. Daarbij werden later op de avond nog eens 3 heethoofden opgepakt. Rond 21.00 uur was er al heel wat volk weg en keerde de rust terug

Analyse van de camerabeelden

In de dispatching van de politiezone Vlas konden de schermutselingen permanent gevolgd worden via de camerabeelden uit de Kortrijkse binnenstad. Het onderzoek naar mogelijke aanstokers door analyse van de camerabeelden is volop bezig.

Iedereen die extra informatie heeft over de feiten kan de melden via het verkort telefoonnummer 1701 of via het e-mailadres 1701@pzvlas.be.