Politie PZ-Vlas

Nieuws

01-07-2019

Bestuurder gevat die jaren rondreed zonder geldig rijbewijs

Op vrijdagmorgen 28 juni 2019 werd een bestuurder gevat die jaren rondreed zonder geldig rijbewijs.

De PZ Vlas kreeg melding van een persoon die blijft rijden zonder een geldig rijbewijs. Begin mei raakte deze persoon betrokken in een verkeersongeval, waarbij zijn voertuig niet meer rijvaardig was. Toen werd reeds vastgesteld dat hij sinds 2009 geen rijbewijs meer had voor het besturen van een voertuig. Er werd vermoed dat betrokkene na het ongeval een nieuw voertuig had gekocht en bleef rondrijden.

 

Vrijdagmorgen werd door de verkeerspolitie vanaf 05.00 uur postgevat in de omgeving van de woning van betrokkene en werd betrokkene met zijn voertuig onderschept. Zijn voertuig werd dan ook geïmmobiliseerd en getakeld.

 

Het voertuig blijft geïmmobiliseerd tot betrokkene een geldig rijbewijs kan voorleggen. Hij zal zich ook moeten verantwoorden voor de politierechtbank. De onderschepping gebeurde met de anonieme motorfiets van PZ VLAS.

 

"De verkeerspolitie van de PZ Vlas is dagelijks op pad met de anonieme moto en de striping moto’s. Door dergelijke opvolging wordt de pakkans van de hardleerse verkeersovertreders groter."