Politie PZ-Vlas

Nieuws

21-06-2019

Eerste hittegolf van het jaar is in zicht

Volgende week temperaturen tot 35 graden. Samen Alert Voor Elkaar!

Na stormweer en regen deze week, staat er een erg zonnige en zelfs tropische week voor de deur. Daardoor komt de eerste hittegolf van het jaar in zicht. Volgende week wordt een een zeer warme periode verwacht met verschillende dagen waarop het warmer dan dertig graden wordt. Maandag en dinsdag kan het kwik al naar 30 graden klimmen, en zeker woensdag kan het erg heet gaan worden.

Kortrijk, Kuurne en Lendelede doen een warme oproep naar elke inwoner om alert te zijn voor buurtbewoners die tijdens een uitzonderlijke warme periode geïsoleerd dreigen te geraken. Oudere mensen die slecht te been zijn, mensen met een beperking, mensen die zich in een kwetsbare situatie bevinden, komen minder het huis uit of voelen zich onwel omdat het te warm is.

Wanneer er zich toch een probleem voor doet, waar je zelf niet onmiddellijk een oplossing voor weet, dan kan je tijdens de kantooruren van stad of gemeente  17u, behalve in het weekend en op feestdagen) het meldpunt contacteren.

Er wordt dan naar een passende oplossing gezocht:

Buiten de kantooruren kan je om dringende redenen, zoals steeds, terecht op het algemeen noodnummer 112 of het verkort oproepnummer 1701 van de Politiezone VLAS.

Meer info over hoe je best omgaat met heel warm weer vind je op www.warmedagen.be