Politie PZ-Vlas

Nieuws

06-06-2019

Politiezone VLAS permanent op post tijdens Sinksenfeesten

Van vrijdag 7 juni tot en met maandag 10 juni 2019 wordt Kortrijk ingepalmd door de jaarlijkse Sinksenfeesten.

De politiezone VLAS staat samen met de organisatoren en de private veiligheidsdiensten in voor een veilig verloop van dit vierdaagse evenement.

 

Hou er als autobestuurder rekening mee dat een groot deel van de straten, parken en pleinen in Kortrijk, van woensdag 5 juni tot en met maandagavond 10 juni, volledig verkeersvrij is.  

 

De ondergrondse- en randparkings blijven wel steeds bereikbaar. Maar indien je niet veraf woont, is de fiets het ideale vervoersmiddel om naar Kortrijk af te zakken.

 

Zichtbare en discrete lokale politie en federale politie te paard

 

Tijdens de Sinksenfeesten zullen de politiediensten zowel zichtbaar als discreet in het straatbeeld aanwezig zijn. Met voet- en fietspatrouilles kunnen de politiemensen zich gemakkelijk tussen de vele bezoekers bewegen en eventuele incidenten gemakkelijk detecteren en aanpakken.

 

De politiemensen op het terrein worden hierbij ondersteund vanuit de lokale dispatching, waar de beelden van het cameranetwerk uit de binnenstad permanent gemonitord zullen worden.

 

Bovendien komt ook de federale politie te paard versterking bieden. Met patrouilles en toezichten te paard zal vanuit een hoger perspectief een extra oogje in het zeil gehouden worden. 

 

Extra parkeerverbod tijdens Kortrijk Loopt

 

Op dag 4 van de Sinksenfeesten, maandag 10 juni, is er Kortrijk Loopt. Dan geldt op nog extra plaatsen een parkeerverbod.


Er is die dag, van 11.00 uur tot 13.00 uur, geen verkeer toegelaten op volgend parcours:  

(STARTPLAATS) Ambassadeur Baertlaan – Etienne Sabbelaan – Burgemeester Gillonlaan – Albert Caulletwandeling – park Blauwe Poort – Doorniksesteenweg – Doorniksewijk – Doorniksestraat – Grote Markt (AANKOMST 5 km) – Onze-Lieve-Vrouwestraat – Groeningestraat – Benoits Poortje – Guldenbergplantsoen – Kleine Leiestraat – Guido Gezellewandeling – Ijzerkaai – Diksmuidekaai – Groeningebrug (R36) – Minister Liebaertlaan – Gentsestraat – Plein – Groeningepoort – Leeuw van Vlaanderenlaan – Jan Breydellaan – Prinses Marie-Joséplein – Goedendaglaan – Gravin Beatrijslaan – Minister De Taeyelaan – Scheutistenlaan – verbindingspad Scheutistenlaan-Beekstraat – Beekstraat – Maandagweg – Bad Godesberglaan – Ambassadeur Baertlaan (AANKOMST 11 km). Het einde is voorzien omstreeks 13.00 u.

 

Politie nodig? Bel 1701, de klok rond!

 

Ben je getuige van een incident of zie je verdachte zaken, personen of voertuigen, bel dan meteen naar het verkort oproepnummer 1701 van de PZ Vlas. Je belt beter een keer te veel dan te weinig.

 

Gans het Sinksenweekend (zat-zon-maa) zijn de dienst Onthaal en de dienst Aangiften in het nieuw commissariaat open van 08.00 uur t.e.m. 19.30 uur (werkweekregime).