Politie PZ-Vlas

Nieuws

29-11-2018

Opnieuw controleacties rond inbraakgevoelige woonwijken in Kortrijk, Kuurne en Lendelede

Opnieuw controleacties rond inbraakgevoelige woonwijken in Kortrijk, Kuurne en Lendelede

Op maandag 26 november 2018, van 14.00 uur tot 19.00 uur, voerde de Politiezone Vlas op 9 verschillende locaties anti-inbraakacties uit:

  • Zonnewijk in Kortrijk
  • wijk Lange Munte in Kortrijk
  • wijk Rodenburg in Marke
  • invalswegen naar Sente, Kuurne, Aalbeke, Rollegem, Bellegem en Kooigem

Deze acties, vooral toegespitst op het opsporen van verdachte personen, handelingen en voertuigen, hebben zowel een preventief als ontradend karakter en zijn gericht tegen woning- en voertuiginbraken en (grens)criminaliteit in het algemeen.

Het tijdstip in het jaar is bewust gekozen omdat de vroege duisternis niet zelden zorgt voor meer rondtrekkende daders, die zowel namiddag- als vooravondinbraken proberen te plegen. De controles gebeurden dan ook net op die tijdstippen.


Belangrijkste resultaten van de actie

  • 35 voertuigen en 16 bestuurders en inzittenden werden grondig gecontroleerd, zonder noemenswaardige vaststellingen
  • daarnaast kreeg de politie ook een oproep voor een poging tot oplichting door 2 verdachten in een bankfiliaal op de Veemarkt in Kortrijk. 1 verdachte, die bovendien geseind stond, werd opgepakt voor verder onderzoek.

 

Sociale controle helpt enorm

Politiezone Vlas: “Wij willen tonen dat de politie 24u/24u alert is, ook rond inbraakgevoelige invalswegen en woonwijken. De inwoners spelen ook cruciale rol. Door zelf de nodige sociale controle te doen in de eigen buurt, kunnen verdachte zaken snel gemeld worden en kunnen criminele feiten voorkomen worden.”

“We vragen aan de bewoners om zelf extra alert te zijn en steeds de politie te alarmeren via het nummer 101 bij het zien van verdachte personen en voertuigen. Je belt beter een keer te veel dan te weinig.

Uit de vele positieve reacties van bewoners bleek dat deze acties zeer op prijs gesteld worden. De komende weken en maanden staan nog meer dergelijke controleacties gepland.