Politie PZ-Vlas

Nieuws

05-11-2018

inbrekers op heterdaad betrapt en opgepakt dankzij alerte bewoner

Op donderdagmorgen 1 november 2018, omstreeks 11.30 uur, probeerden 4 mannen in te breken in een woning in de Marksestraat in Aalbeke/Rollegem.

De eigenaar van de woning, die met zijn auto in aantocht was naar huis, zag de inbraakpoging gebeuren. De verdachten werden opgeschrikt door zijn komst en vertrokken met hun voertuig met Franse nummerplaat.

De bewoner bleef op korte afstand in zijn auto zitten. Meteen daarna zag de man een politiepatrouille rijden in de verte en besloot hij de politiemensen te alarmeren door hen tegemoet te rijden.

Tijdens de daarop volgende zoekactie in de buurt merkte de politiepatrouille het voertuig met Franse nummerplaat opnieuw op bij een woning in de nabijgelegen Lampestraat. Ook hier waren de verdachten aan het kijken hoe ze het huis konden binnen geraken.

Toen de verdachten de politie in de gaten kregen, namen ze meteen de vlucht met hun voertuig en probeerden ze de achtervolgende politiecombi kwijt te spelen. Ondertussen werd er politionele bijstand gevraagd. Het was duidelijk dat de verdachten wilden wegvluchten richting Franse grens.

In Moeskroen kwam het vluchtende voertuig echter tot stilstand door een stuurfout. De 4 inzittenden vluchtten te voet verder. Ondertussen was er ter plaatse politiebijstand van de PZ Moeskroen en de PZ Grensleie. Op die manier konden na een korte zoekactie 2 verdachten opgepakt worden. Beiden hebben de Roemeense nationaliteit.

Het onderzoek naar de 2 andere verdachten is volop bezig.