Politie PZ-Vlas

Nieuws

01-11-2018

Opgelet voor criminaliteit in de omgeving van begraafplaatsen

Politiezone Vlas waarschuwt voor autocriminaliteit in de Allerheiligen periode

Tijdens deze periode van het jaar herdenken velen hun dierbaren en brengen daarbij een bezoek aan een begraafplaats.

Elk jaar opnieuw maken criminelen handig gebruik van dit gebeuren om toe te slaan.  Allerhande kostbare voorwerpen zoals smartphones, laptops, portefeuilles ... worden buitgemaakt. Ook vandalisme van voertuigen komt vaak voor.

Sommige wagens blijven vaak ongesloten achter op een parking of langs de rijweg. Op die manier krijgen dieven vrij spel.

De PZ Vlas zal in deze periode, samen met de gemeenschapswachten extra toezicht houden in de omgeving van begraafplaatsen. Zie jij toch verdachte gedragingen op en rond een begraafplaats, bel altijd 101.

Meer tips:

  • Sluit bij elk bezoek aan een kerkhof uw auto zorgvuldig af en neem zo mogelijk de GPS uit de wagen. Dieven vertonen ook interesse voor alles wat los ligt in de auto!
  • Verwijder ook de GPS-houder en veeg de zuignapafdruk uit. Schakel Bluetooth en Wi-Fi functie van de GPS, de GSM en de laptop uit zodat dieven het signaal niet kunnen opvangen. Laat deze zeker niet zichtbaar achter in de auto.
  • Vergeet ook niet uw fiets af te sluiten als u met uw tweewieler een bezoekje brengt aan het kerkhof. 
  • Vazen, bronzen en koperen voorwerpen op een grafsteen kunnen ook gestolen worden. Merk deze voorwerpen en hou een inventaris bij met foto.