Nieuws

11-12-2017

Resultaten controles tijdens Verkeersveilige Nachten

Vorig weekend ging de traditionele BOB wintercampagne van start. Om deze campagne kracht bij te zetten, nam gouverneur Carl Decaluwé opnieuw het initiatief om in West-Vlaanderen de Verkeersveilige Nachten te organiseren.

In samenwerking met de West-Vlaamse politiezones en de federale wegpolitie vonden deze dit jaar plaats op vrijdag 8 december 2017 (nacht van vrijdag op zaterdag) en zaterdag 9 december 2017 (nacht van zaterdag op zondag).

De politiezone Vlas voerde zowel alcohol- als snelheidscontroles uit in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 december. De controleposten stonden achtereenvolgens opgesteld in de Rijksweg in Lendelede en in de Gentsesteenweg, Meensesteenweg en Spoorweglaan in Kortrijk.

De politiemensen van de PZ Vlas kregen hierbij de steun van aspirant inspecteurs en aspirant hoofdinspecteurs die momenteel hun opleiding volgen aan de West-Vlaamse Politieschool.


Resultaten alcoholcontroles

In totaal werden 144 bestuurders gecontroleerd, 11 daarvan hadden te veel gedronken, wat overeenkomt met 7,6 %:

  • 3 bestuurders moesten hun rijbewijs 3 uur inleveren;
  • 6 bestuurders moesten hun rijbewijs 6 uur inleveren;
  • bij 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken gezien de hoge intoxicatie.

 

Resultaten snelheidscontroles

In de buurt van de controlepost werden ook telkens intensieve snelheidscontroles gehouden via de anonieme ‘flitswagen’.

In totaal werden 824 bestuurders gecontroleerd, daarvan reden er 126 te snel, wat overeenkomt met 15,3 %. De snelheidscontroles gebeuren met een infraroodcamera, waardoor een bestuurder in overtreding geen echte flits meer ziet.

Daarnaast werden ook nog 13 processen-verbaal opgesteld voor andere verkeersinbreuken.

Politiezone Vlas: “In Kortrijk, Kuurne en Lendelede zijn alcohol-, drugs- en snelheidscontroles sowieso het ganse jaar door een absolute priortiteit. Maar tijdens deze eindejaars- en nieuwjaarsperiode zijn extra intensieve en gerichte controles in het kader van de BOB-campagne zeker nodig, want het is dé feestperiode bij uitstek! Alleen door veel controles te doen wordt de pakkans groter en lopen hardleerse bestuurders tegen de lamp."

De nationale BOB wintercampagne startte op vrijdag 1 december 2017 en loopt tot en met maandagmorgen 29 januari 2018.

Korps

Beleid

Diensten

Extra

E-loket

Contact