Nieuws

01-06-2018

Controleactie bij buschauffeurs die dagelijks kinderen naar school brengen positief onthaald

Verkeerspolitie stelde bij de 37 busschauffeurs en hun bussen geen enkele inbreuk vast.

Op woensdagochtend 30 mei 2018, van 07.45 uur tot 08.30 uur, voerde de verkeerspolitie van de PZ Vlas een controleactie uit bij de bestuurders van het ‘schoolvervoer’, die dagelijks honderden kinderen naar hun school en terug brengen met de bus.

De actie vond plaats op de parking van Sportcampus Lange Munte in Kortrijk, waar de bussen dagelijks toekomen en wegrijden. In totaal werden 37 bestuurders en hun bussen gecontroleerd:

  • alle bestuurders legden een alcoholtest af, niemand had gedronken;
  • daarnaast werden ook alle boorddocumenten van de bus en het rijbewijs van de bestuurders gecontroleerd. Alles was perfect in orde, er werd geen enkele inbreuk vastgesteld.

PZ Vlas: “Zowel de bestuurders, begeleiders als verantwoordelijken waren heel positief over deze controleactie en vinden dat dit in de toekomst mag herhaald worden.
Het schoolvervoer zorgt er dagelijks voor dat honderden kinderen, zowel ’s morgens als ’s avonds, met de bus naar hun school gebracht worden en terug. Het is bijgevolg van groot belang dat dit op een verkeersveilige manier gebeurt, met reglementaire bussen en verantwoordelijke bestuurders. Het is dan ook een mooi signaal dat geen enkele inbreuk werd vastgesteld.”

Korps

Beleid

Diensten

Extra

E-loket

Contact