Nieuws

07-12-2017

Aandachtsvestiging: pas op voor diefstal met list

Op maandag 27 november, omstreeks 11.30 uur, was er in de Kwadestraat in Lendelede een poging tot diefstal met list, waarbij criminelen bij een bejaard persoon aanbelden en met een smoes het huis binnengeraakten om zo kostbaarheden te kunnen stelen. De daders slaagden niet in hun opzet.

Feiten 

1 verdachte belde aan bij de woning van een oudere dame. Wanneer de dame de voordeur opende, stapte de verdachte meteen naar binnen en vroeg in het Frans om een glas water.

De oudere dame ging naar de keuken en de verdachte kwam haar achterna. Ze gaf hem een flesje water en hij vroeg om een glas, hij zei dat ze een mooi huis en tuin had. Het slachtoffer kreeg argwaan en maande de man aan de woning te verlaten. De verdachte vroeg om nog wat te blijven omdat het regende. Toen het slachtoffer nogmaals vroeg om de woning te verlaten, stapte de verdachte naar haar toe. Daarop kreeg ook de hond van de vrouw argwaan, hij beet in de verdachte zijn broek waardoor hij uiteindelijk vertrok.

Meteen daarna zag de dame een donkerblauwe volumewagen met Franse nummerplaten voorbijrijden met drie mannen erin. Eén van hen was de verdachte die bij haar binnen in de woning was geweest.

 

Zie je iets verdacht? Meld het ons!

Iedereen die meer info heeft over deze of soortgelijke feiten, kan dit steeds melden via meldpunt@pzvlas.be.

Aarzel niet en meld alle verdachte gedragingen, personen of voertuigen steeds bij de politie via het noodnummer 101. Je belt beter een keer te veel dan te weinig.

Korps

Beleid

Diensten

Extra

E-loket

Contact