Nieuws

11-09-2017

Op heterdaad betrapte inbreker in de cel

Op zondag 10 september, omstreeks 04.15 uur, kreeg de politiezone Vlas via een alerte getuige de melding dat er een inbraak aan de gang was in een handelszaak aan de Zwevegemsepoort in Kortrijk.

De melder had een verdacht persoon opgemerkt aan een toegangsdeur en besloot daarop de politie te alarmeren via 101.

De politieteams waren snel ter plaatse en konden meteen de verdachte oppakken.

Na het eerste onderzoek ter plaatse bleek dat de verdachte eerst had ingebroken in een appartement boven de handelszaak. In zijn auto lagen gestolen CD’s, een usb-stick en een sleutelbos uit het appartement, samen met een pakket frisdrank die hij uit de gang van het appartement had gestolen.

Daarnaast werden in het voertuig ook nog een dure gestolen fiets en gestolen nummerplaten aangetroffen.

De verdachte, afkomstig uit Tourcoing, is gekend bij politie en justitie. Hij werd door de onderzoekrechter aangehouden.

 

Samen alert zijn voor elkaar: zie je iets? Meld het ons!

De politiezone Vlas benadrukt nogmaals het belang van de sociale controle tussen buurtbewoners. Door samen alert te zijn voor elkaar kunnen verdachte personen en voertuigen sneller opgemerkt en gemeld worden aan de politie, wat de kans op een heterdaad betrapping groter maakt.

Dus aarzel niet en bel steeds het nummer 101 bij het zien van verdachte handelingen, personen of voertuigen (+ nummerplaat). Je belt beter een keer te veel dan te weinig. De buren zullen je dankbaar zijn.

Niet dringende meldingen kan je steeds doen via meldpunt@pzvlas.be of via de niet-dringende meldfunctie op onze gratis app ‘Digiloket PZ Vlas’.

Korps

Beleid

Diensten

Extra

E-loket

Contact